В нощта срещу Еньовден билките имат най-голяма сила, всяка магия хваща

...
В нощта срещу Еньовден билките имат най-голяма сила, всяка магия хваща
Коментари Харесай

Идва най- опасната нощ в годината. В това време може да се изцерите от всякаква болест. Само трябва да...

В нощта против Еньовден  билките имат най-голяма мощ , всяка магия хваща и всяко врачуване се сбъдва. А, с цел да сте  здрави през цялата година , не пропускайте, рано сутринта, пrеди изгрев слънце, да се измиете в  течаща вода  или да се  отъркаляте в росата .

Срещу Еньовден идва най-опасната нощ в годината, когато злите сили се разбесняват и всевъзможни вълшебства, изключително черни хващат бързо и продължително, написа „ Телеграф ”.

В националните поверия нощта против 24 юни е време на караконджули, върколаци, змейове и вампири.

Това е най-кратката и най-магична нощ в годината, празник на вещици и самодиви, които честват успеха си над светлината, защото от идващия ден Слънцето стартира да понижава, нощта стартира да пораства.

Астролози настояват, че в нощта против Еньовден се развихрят всички естествени и божествени сили. Това време има и лековити свойства, само че единствено на избрани места като Кръстова гора, някои църкви и манастири.

Смята се, че тъкмо в тази нощ билките са най-лековити и призори би трябвало да се наберат 22 типа, които се употребяват през зимата. Пак в тази нощ се вършат муски за обич, вършат се любовни заклинания, само че и вълшебства за уроки.

Това са част от поверията, свързани с Еньовден – денят на лятното слънцестоене, един от най-важните летни празници в националния календар на българина.  С него са свързани доста вярвания за слънцето, водата и лечебните растения, счита се за патронен празник на билкарите.

Еньовден се празнува на 24 юни, когато Православната черква отбелязва рождението на Св. Йоан Кръстител, именуван още Предтеча.

Народът има вяра, че сутринта на празника, когато изгрява, слънцето “трепти ” и “играе ”. И който види това, ще бъде здрав през цялата година.

Всеки преди изгрев слънце би трябвало да се измие с лековитата роса или течаща вода, споделя народът ни.  Точно по изгрев слънце би трябвало да се обърнете с лице към него и през рамо да наблюдавате сянката си. Отразява ли се тя цяла, индивидът ще бъде здрав през годината, а очертае ли се на половина – ще боледува.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР